Vanskelig IT-problem

I arbeidet mitt som IT-ansatt i et større selskap, består en stor del av hverdagen min å løse gjentakende problem. Det er ofte de samme tingene som dukker opp, men i gjerne noe ulik innpakning. Når jeg får et problem flere ganger forsøker jeg alltid så best det er å skape en enkel “gjør det selv prosess”, og legge det inn i en egen hjelpemanual. På den måten kan andre ansatte enkelt fikse problemene sine selv, og jeg kan ta meg av andre ting. Ikke det at jeg forsøker å legge arbeidet mitt over på andre, absolutt ikke, men om det er enkle feil og ting som ofte dukker opp, er det greit å vite at de ansatte kan ordne det selv. Det er jo ikke alltid jeg er tilgjengelig heller.

Ingen klar løsning
Men med det sagt, så har jeg i det siste hatt et vanskelig dataproblem jeg ikke helt finner løsningen på. En av de tingene jeg synes er mest spennende med det å jobbe innen IT, er den kreative problemløsningen man som regel må ty til med når ting ikke fungerer helt som det skal. Som regel foregår prosessen på lik måte hvor man først forsøker å definere problemet helt tydelig og klart, og vi forsøker å gjenskape feilen. Når du vet akkurat hva det er som er årsaken til noe, har du allerede kommet et stort steg nærmere løsningen. Når du har isolert feilen og vet hva det er, handler det bare om å gjøre de riktige tingene. Ofte kan det være så enkelt som å bare lese seg opp i bruksmanualen på det elementet som ikke fungerer som det skal.

Men med det sagt så er det altså et gjentakende problem på en av de ansattes maskiner som jeg ikke finner ut av. Han har problemer med at maskinen “fryser” skjermbildet, og alt stopper opp etter hvert. Jeg har forsøkt uttalige feilsøkinger og gått igjennom flere datalogger enn jeg ønsker å utdype, men jeg finner fortsatt ikke ut av hva det kan være. Jeg har til og med installert hele datamaskinen på nytt, og lagt inn windows enda en gang, men problemet er der fortsatt. Det kan nok bety at det er en fysisk feil på maskinen, så neste steget blir å gjennomgå alle komponentene.

Fra fiksing av datamaskiner til fiksing i stuen
Mens jeg på arbeidet har vært fullt opptatt med å få fikset alle maskinene, har det også foregått litt fiksing hjemme hos meg også. Jeg har lenge ønsket å pusse opp i stuen min, da det er nesten ingenting som er blitt gjort her siden jeg tok over leiligheten for nå 6 år siden. Så jeg har begynt i det små, og i første omgang kun kjøpt meg inn et nytt sofabord fra Trademax. Som en habil PC-bruker er det kanskje litt rart at dette var første gangen jeg bestillte et større møblement over internett, men det var det faktisk. Jeg har tenkt at det ville bli altfor mye i leveransekostnader, og at det å ikke kunne fysisk se produktet før jeg fikk det var et problem. Men Trademax har veldig gode klare bilder, og hele bestillingsprosessen gikk utmerket. De har også et mye større utvalg enn det de fleste andre fysiske møbelbutikker har, så jeg klare å finne akkurat det jeg ønsket meg.

Så da er altså første steget på plass i oppussingsprosjektet mitt i stuen, og det kommer nok til å bli enda mer etter hvert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *