Slik øker du hastigheten på PCen din

Det er lite som kan være mer frustrerende enn en PC som bruker 10 minutter på å starte opp, 5 minutter for å få åpne en nettleser og stadig henger seg opp. En treg PC er en av de mest vanligste tingene jeg får en forespørsel om. Så derfor tenkte jeg det kunne være greit å skrive om det i denne bloggposten. Jeg skal nemlig nå gi deg noen tips til hva du kan gjøre for å på datamaskinen til å gå som et oljet lyn igjen!

Rydd harddisken
Første steget mot en raskere PC er å rydde opp i rotet som helt sikkert har samlet seg opp i harddisken din. Se gjennom det du har av filer og programmer. Slett det du ikke bruker lengre, og legg store videoer og musikkfiler over på en ekstern harddisk. Jo mindre du har på disken din, jo raskere vil maskinen fungere. Husk å tømme papirkurven din når du er ferdig. Videre kan du også bruke Windows sin egen diskdefragmentering for å øke hastigheten enda mer.

Slett midlertidige filer
Når du er i slettmoduset etter å ha ryddet harddisken fortsetter vi videre. Denne gangen er det alle midlertidige filer som står for tur. Hver gang du bruker maskinen din og besøker ulike nettsider, lagrer du data i form av både logger og cookies. Slett disse ved å bruke fremgangsmåten som gjelder for nettleseren du bruker.

Scan PCen med et antivirusprogram
Sist, men ikke minst bør du gjennomsøke hele maskinen din med et godt antivirusprogram. Har du fått noe spyware eller virus kan det sinke hastigheten maskinen din opererer med betraktelig. Som vi har vært inne på kan du nesten ikke klage på at maskinen din ikke fungerer skikkelig om du ikke har et virusprogram. Prøv å gjøre en full scan minst en gang i uken, og sørg for at du alltid har den siste versjonen av programmet du benytter deg av.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *