Att bygge en godt og brukervennlig nettbutikk

Hei.

Nå var det lenge siden jeg skrev noe her. Men det ser ikke ut til å ha vært noe behov for dere lesere allikevel.. 🙂 Forrige uke feiret vi 17 mai her hjemme med god mat i godt selskap. Bortsett fra at vi selvsagt følge alle sendinger på TV og via datamaskinen, så var vi ute i hagen og danset litt også.

Att bygge en nettbutikk til en venn
Magnus, min barndomsvenn, har siden dess vi var barn har alltid likt å bygge ting. Han er veldig flink med treverk, og har de siste årene begynt å bygge møbler i rustikk tre. Senger, stoler, benker – you name it 🙂 Det er faktisk Magnus som har gjort rammene for vår seng hjemme.

Nå lurte han på om han skulle åpne en nettbutikk for å få flere bestillinger. Han ønsker til å leve på denne jobben hvis det er mulig. Så vi satte oss ned og kikket rundt på de forskjellige butikkene her i Norge, og hur de arbeider på sine nettbutikker – for at få inspirasjon.

Vi ble sittende fast lenge på Trademax.no. Jeg personlig syns de har en god struktur og design. Magnus var ikke fullt så imponert. Han mener at han bør ha en mye mindre butikk. Jeg prøvde å få ham til å se det store bildet og at det er mulig å bruke samme smart design, men han var litt motstridende i begynnelsen.

Han peker på at

  • Boksen i midten bør være mer dynamisk
  • Fargene på siden er irriterende for øyet
  • For mange rullegardinmenyen som faller ut hele tiden bare man har musen over siden

Kanskje han bør bli en web-designer i stedet? 😀

Jeg klikket hjem et nytt sofabord istedet
Det hele endte med at vi egentlig ikke ble enige om mye mer enn at han først må skrive en spesifikasjon. Da kan vi se hva jeg kan hjelpe med. Vi legger prosjektet til side og i stedet sjekket ut alle de fancy møbler som var der. Jeg klikket hjem et nytt salongbord selges også med 30% rabatt. Woho!

Når lønnen kommer in på konto vil jeg nok til å bestille noen nye hagemøbler også, men det får vente noen dager 🙂

Ha en god dag, så snakkes vi igjen snart!
Salongbord

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *